Plútó bolygó, holdak > Csillagászat - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Plútó bolygó, holdak > 5 weboldal. Kategória leírása: A Plútó (a kisbolygó-elnevezési konvencióknak megfelelően 134340 Plútó) plutoida[1] törpebolygó, amelyet 2006. augusztus 24-éig a Naprendszer kilencedik, legkisebb bolygójaként tartottak számon.

csillagaszat.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Plutó
http://hu.wikipedia.org/wiki/Plútó_(bolygó)

A Plútó legnagyobb kísérője, a Charon 1207 km átmérőjű, és így a Plútóhoz viszonyítva jelentős méretű. A Plútó–Charon-rendszert így a szokatlan 2 : 1 nagyságarány miatt korábban kettős bolygónak nevezték. A 8 : 1 tömegaránynak, illetve a két égitest közötti nagy távolságnak köszönhetően a rendszer tömegközéppontja a Plútón kívül található, így lényegében egymás körül keringenek.

Plutó
Nincs magyarázat
http://www.sg.hu/cikkek/28257

"Minden egyértelmű magyarázat, amit az atmoszféra tágulására tudnánk adni, az ebben az esetben nem állja meg a helyét" - mondta Michael Person, a másik tanulmány szerzője, az MIT csillagász csapatának vezetője. Person szerint esetleg elképzelhető hogy a bolygófelszínt borító jég vált sötétebbé, és ezáltal több napfényt szív magába, ami nagyobb gázkibocsátást eredményezhet. Egy másik lehetőség hogy a Plutó pályájából adódóan, egy eddig a Nap elől rejtett jégsapka látott szó szerint napvilágot.

Nincs magyarázat
Irány a legkisebb bolygó
http://www.sg.hu/cikkek/27329/irany_a_legkisebb_bolygo

A Naprendszerben csupán egyetlen bolygó van, melyhez még nem jutott el egyetlen földi űrszonda sem, ám ez a helyzet végre megváltozik és a Plútó is megkapja saját űrexpedícióját, ami sok érdekességet tárhat fel a titokzatosság homályába burkolózó, legtávolabbi ismert bolygóról.

Irány a legkisebb bolygó
Az alvilágot idéz
http://tudomany.halmaz.hu/csillagaszat/az-alvilagot-idezi-a-pluto-ket-uj--ho ...

A Hubble ûrteleszkóppal felfedezett két távoli, Plutó körül keringõ égitest eddig csak S/2005 P1 és S/2005 P2 néven szerepelt a katalógusokban. A két hold „keresztszülõje” az International Astronomical Union (IAU), akik a felfedezõcsoport javaslatát fogadták el. A nevek formális bejelentésére június 23-án kerül sor.

Az alvilágot idéz
A Plútó és holdja a Charon
http://www.vmig.sulinet.hu/csillag/pluto.htm

A Plútó a Naprendszer legkülső és messze a legkisebb bolygója, melyet 1930-ban fedezték fel. Egyetlen holdja van a Charon, melyet elõször 1978-ban észleltek.

A Plútó és holdja a Charon
Hirdetések
Oldal leírása
csillagaszat.wyw.hu: Csillagászat katalógus. Csillagászattal, csillagászokkal foglalkozó tematikus gyűjtemény.
Gyűjteményünkben 316 válogatott csillagászat témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 316 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 10872