NASA műhold, Nasa képek > Csillagászat - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: NASA műhold, Nasa képek > 9 weboldal. Kategória leírása: A NASA az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala (National Aeronautics and Space Administration)., melyet 1958. október 1-jén hoztak létre, jelenleg a világ legnagyobb űrkutatással foglalkozó szerve.

csillagaszat.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
NASA hivatalos oldala
http://www.nasa.gov/

A NASA hivatalos oldala. Hírek, cikkek, képek, kutatások. A NASA az Amerikai Egyesült Államok országos repülésügyi és űrhajózási hivatala.

NASA hivatalos oldala
Már elérhető a neten
http://itcafe.hu/hir/nasa_archivum.html

Már elérhető a neten a NASA hatalmas fotó- és videóarchívuma.

Már elérhető a neten
NASA - Kennedy Ürközpont
http://hu.wikipedia.org/wiki/NASA_Kennedy_Space_Center

A NASA John F. Kennedy Space Center (KSC) a NASA egyik legfontosabb űrközpontja az Amerikai Egyesült Államok Florida Államában. Innen történik az űreszközök, űrszondák, s elsősorban a legismertebb emberes űrrepülések indítása.

NASA - Kennedy Ürközpont
National Aeronautics and Space Administration
http://hu.wikipedia.org/wiki/NASA

Az űrtudományok területén lenyűgözőek a bolygókutatásban elért eredményeik. A NASA űrszondái meghódították az egész Naprendszert, az összes nagybolygót és számos holdjukat megközelítették, leszálltak a Marson, behatoltak a Vénusz és a Jupiter légkörébe.

National Aeronautics and Space Administration
NASA - Goddard Űrközpont
http://hu.wikipedia.org/wiki/NASA_Goddard_Space_Flight_Center

A Goddard Space Flight Center (GSFC) / Goddard Űrközpont a NASA egyik vezető űrközpontja Washington D. C. közelében. Fő profilja a Földről, a Naprendszerről és az Univerzumról gyűjtött ismeretek összegzése. Robert Goddard amerikai rakétatudósról nevezték el.

NASA - Goddard Űrközpont
NASA - Ames Kutatóközpont
http://hu.wikipedia.org/wiki/NASA_Ames_Research_Center

NASA Ames Research Center (ARC) űrkutató központ, Kaliforniában. Fontos szerepe van a Mars-kutatásban, aeronautikai kutatásokban, az élettani, az űrtudományi, és a hozzájuk kapcsolódó technológiai kutatásokban.

NASA - Ames Kutatóközpont
Lyndon B. Johnson Űrközpont
http://hu.wikipedia.org/wiki/NASA_Johnson_Space_Center

A NASA Johnson Space Center (JSC) a NASA egyik űrközpontja az Amerikai Egyesült Államokban, Houstonban. Fő profilja elsősorban az emberrel végzett űrrepülésekre való fölkészülés.

Lyndon B. Johnson Űrközpont
Marshall Space Flight Center
http://hu.wikipedia.org/wiki/NASA_Marshall_Space_Flight_Center

A Marshall Space Flight Center a NASA legrégebbi űrközpontja Huntsville-ben, Alabamában. Az űrközpont nevét George C. Marshall amerikai tábornokról kapta. Itt készült több hordozórakéta valamint a jelenleg használatos űrsiklók narancssárga színű hatalmas központi tankja. Itt épültek meg az Apollo-programhoz a holdautók is. A Marshall Space Flight Center mellett működik a Nemzetközi Űrtábor.

Marshall Space Flight Center
Jet Propulsion Laboratory
http://hu.wikipedia.org/wiki/NASA_Jet_Propulsion_Laboratory

NASA űrközpont: Jet Propulsion Laboratory (JPL) Az Amerikába emigrált neves áramlástani fizikus és mérnök, Kármán Tódor alapította és ő volt az első igazgatója is 1938 és 1944 között. Valamint itt dolgozott Bejczy Antal magyar származású mérnök, robotkonstruktőr is, aki a Sojourner marsautó robot fejlesztésében vett részt. Az űrközpont legfontosabb feladata a bolygókutató szondák tervezése, építésének szervezése, repülésirányítása.

Jet Propulsion Laboratory
Hirdetések
Oldal leírása
csillagaszat.wyw.hu: Csillagászat katalógus. Csillagászattal, csillagászokkal foglalkozó tematikus gyűjtemény.
Gyűjteményünkben 316 válogatott csillagászat témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 316 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 10872