Aszteroida, kisbolygó > Csillagászat - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Aszteroida, kisbolygó > 5 weboldal. Kategória leírása: Egy kisbolygó vagy aszteroida kicsi (a bolygóknál jóval kisebb), szilárd anyagú égitest a Naprendszerben, mely a Nap körül kering. A legtöbb kisbolygó feltehetően a protoplanetáris korongból származik, melyek nem álltak össze bolygóvá.

csillagaszat.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Veszélyben a vörös bolygó
http://www.sg.hu/cikkek/57018/aszteroida_fenyegeti_a_voros_bolygot

A 2007 WD5 jelű aszteroidát november végén fedezték fel, méretében nagyon hasonló az 1908-as tunguzkai objektumhoz, ami a Földön egy 15 megatonnás atombomba erejét fejtette ki, letarolva közel 60 millió fát, bár jelenleg éppen vitatják a pusztításhoz vezető űrkőzet nagyságát, állítólag valójában sokkal kisebb volt, mint korábban gondolták.

Veszélyben a vörös bolygó
Kisbolygó
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kisbolygó

Egy új kutatás szerint a napszél hatására a kisbolygók felszíne sokkal gyorsabban vörösödik és öregszik, mint ahogyan ezt korábban gondolták.

Kisbolygó
Napbarnított fiatal aszteroidák
http://hirek.csillagaszat.hu/kisbolygok/20090430-napbarnitott-fiatal-asztero ...

Régóta ismert tény, hogy az aszteroidák felszíne változik az idők során. Ezt támasztja alá például az, hogy a ma észlelt kisbolygók felszíne sokkal vörösebb, mint a Földön talált meteoritok belsejének anyaga, ami a légkörön történő áthaladást is átvészelve információt szolgáltat azon aszteroidák természetéről és összetételéről, melyekből a kődarab létrejött. A kisbolygófelszínek öregedési folyamatának egyedül az időskálája volt kérdéses, az ESO NTT (New Technology Telescope, La Silla) és VLT (Very Large Telescope, La Paranal) távcsöveivel, valamint spanyolországi és hawaii-szigeteki teleszkópokkal végzett megfigyelések alapján azonban most ez a probléma is tisztázódni látszik.

Napbarnított fiatal aszteroidák
Friss aszteroida hírek
http://www.idokep.hu/hirkeres/aszteroida

Friss aszteroida hírek, jelentések, cikkek az időkép oldalán.

Friss aszteroida hírek
Kisbolygóöv
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kisbolyg%C3%B3%C3%B6v

A kisbolygóöv nagy mennyiségű kisbolygót tartalmazó, a Naprendszerben a Mars és a Jupiter pályája közötti terület. Ismertebb objektumai: Ceres, Juno, Ida, Pallas, Vesta.

Kisbolygóöv
Hirdetések
Oldal leírása
csillagaszat.wyw.hu: Csillagászat katalógus. Csillagászattal, csillagászokkal foglalkozó tematikus gyűjtemény.
Gyűjteményünkben 316 válogatott csillagászat témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 316 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 10872